SIGNIFICANT STITCHES

SIGNIFICANT STITCHES

JETTE CLOVER
www. jetteclover.com

BIO
Jette Clover is geboren en opgegroeid in Kopenhagen, Denemarken, maar ze heeft vele jaren in de VS en in Nederland gewoond. Sinds 2005 woon ze in Antwerpen, België.
Jette heeft een akademische opleiding in journalistiek en in kunstgeschiedenis. Ze was werkzaam bij een dagelijkse krant in Kopenhagen, en in Nederland werkte ze meer dan tien jaar in het Nederlands Textielmuseum, waar ze o.a. de Vilt tentoonstelling (1994) en de eerste European Art Quilts (1997) heeft georganiseerd. In 2000 heeft ze in opdracht van de toenmalige SBA de kadercursus Quilten Speciaal opgezet, een 2-jarige cursus die nu van start is gegaan met de veertiende groep.
Jette werkt sinds 1998 full time  in haar studio. Ze heeft veel geëxposeerd in Europa, de VS en Azië en ze is een veel gevraagde docente voor workshops in compositie en surface design.
Jette is lid van de Europees groep Quilt Art  sinds 2000 en sinds 1998 van de internationale Studio Art Quilt Association (SAQA) .

ARTIST STATEMENT
Mijn quilts zijn collage constructies met lagen van katoen, linnen, kaasdoek en papier. Deze materialen bewerk ik met allerlei technieken waaronder verven en beschilderen, stempelen en bedrukken, verroesten en ontkleuren. Ik hou van subtiele en monochroom kleuren en van gerafelde randjes. Ik gebruik steken als beeldelement en als functionele verbinding van de verschillende lagen stof.
Woorden en schrift zijn bijna altijd aanwezig in mijn quilts en collages. Ik was eerder journaliste en taal en communicatie zijn voortduurend mijn belangrijkste inspiratiebron.
Ik vind de stad een boeiend landschap met zijn vertoon van verkeersborden, reklames, affiches en graffiti – informatief, verrassend, versnipperd, gescheurd, gelaagd, kleurrijk, brutaal  … vol van energie en het leven.
Maar ik hou evenveel van de stille en intieme communicatie van met de hand geschreven berichtjes en brieven. Momenteel borduur ik woorden en teksten met de hand. Het steken met naald en draad is gelijkend op het ritme van schrijven met pen op papier – een rustige en intieme manier  om te communiceren.

Deze expositie is te zien van 29 april tot en met 11 juni 2017.

Jette Clover zal alle zondagen in mei aanwezig zijn en tevens bij de opening op zaterdag 29 april, om 14.00 uur.

Poster
Vindt u het leuk om uw stadsgenoten attent te maken op de expositie “SIGNIFICANT STITCHES”? Download de poster en hang hem, bijvoorbeeld, voor uw raam. Alvast bedankt!