Oost-West, verbonden door draden

11 juni t/m 24 juli 2016

Het werk voor deze expositie is gebaseerd op de relatie tussen Leiden en Delft, verbonden door de Schie maar ook door hun eeuwenoude relatie met Japan. Deze rode draden reizen door het werk, maken elk op een eigen wijze de verbinding met de kunstenaar. Corine Post, kleindochter van een Leids weesmeisje en dochter van een Delftse plateelschilder, wonend aan de Schie met een fascinatie voor Japanse textieltradities, heeft op een eigenwijze verbindingen gelegd.

In deze expositie neemt zij de toeschouwer mee op reis. Impressies van indrukken  die zij onderweg opdoet worden vertaald in kleurrijke landschappen alsof zij er als een vogel overheen heeft gevlogen. De mensen die zij ontmoet met een enkele streek inkt weergegeven. Haar persoonlijke relatie met Delft en het Delftsblauwe aardewerk  laten haar liefde voor Delft voor zich spreken. Japanse stoffen en diverse technieken van stofbewerking zijn in het werk terug te vinden. Graag werkt zij met natuurlijke materialen en wordt alles met een monniken geduld met de hand aan elkaar genaaid. Met liefde en toewijding wordt gezocht naar het juiste materiaal en de technische verwerking.

Dit levert unieke stukken op die al reizend van oost naar west zijn ontstaan.

Deze tentoonstelling is te zien van 11 juni tot en met 24 juli 2016.
ateliercorinepost.wordpress.com

Samenwerking Atelier Delftse Vrouwen
Onderdeel van deze expositie is  de samenwerking met Atelier Delftse Vrouwen.

Er zijn bijna 50 Japanse vazen te zien, gemaakt naar idee van Corine maar met een persoonlijke tint van elke deelneemster.

Stichting Atelier Delftse Vrouwen is een interculturele stichting die zich bezig houdt met het bedenken en uitvoeren van laagdrempelige textielkunst-projecten voor alle vrouwen in Delft. Deze stichting wil graag dat vrouwen uit allerlei culturen, van allerlei leeftijden en met diverse achtergronden elkaar ontmoeten tijdens het gezamenlijk werken aan een textielkunstwerk.

Handwerken is immers van alle tijden en culturen. Vrouwen ontmoeten elkaar al eeuwen lang rond het weefgetouw, het spinnewiel of de quilt. En al net zo lang praten vrouwen tijdens het handwerken op een ontspannen manier over alles wat het leven hen te bieden heeft; ze bekijken foto’s van elkaars (klein-) kinderen, wisselen recepten uit en helpen elkaar.

Japanse vazen
Een aantal jaren terug hebben de vrouwen van het atelier mij een heleboel knopen gegeven. Ik wilde graag een project met knopen doen. Regelmatig kreeg ik dan ook de vraag of ik al een idee had.
En dan in januari 2016 kunnen we eindelijk starten met het project en leg ik mijn idee uit op maandagochtend in het Buitenhuis waar een groot deel van alle groepen zich heeft verzameld.
Het moeten vazen worden, 3 dimensionaal, met als thema Japan.
Ik heb mijn inspiratie van Japanse Vazen met bloesemtakken opgedaan en verwerkt tot een voorbeeld. Het versieren van de vlakken kan op meerdere manieren, applicatie en borduren, textielverf etc. De knopen zijn een onderdeel van de compositie maar hoeven niet de boventoon te hebben. Het resultaat mag er wezen, er zijn met groot enthousiasme bijna 50 vazen gemaakt, ieder uniek en met veel aandacht en liefde gemaakt voor deze expositie.

www.atelierdelftsevrouwen.nl

Werk te koop
Een deel van het getoonde werk van Corine Post, exclusief de Japanse Vazen, zal te koop zijn tijdens deze expositie. Meer informatie hierover kunt u verkrijgen bij een bezoek aan Museum het Leids Wevershuis.

Poster
Vindt u het leuk om uw stadsgenoten attent te maken op deze expositie?

Download de poster en hang hem, bijvoorbeeld, voor uw raam. Alvast bedankt!