Gelaagde schoonheid

17 augustus t/m 6 oktober 2013

Liesbeth Brouwer en Diana Lepelaar met gelaagde schoonheid.

Liesbeth Brouwer

Liesbeth Brouwer stelt in haar werk schoonheid en het perfecte vrouwbeeld ter discussie. Zij werkt met verschillende materialen, waaronder verf, papier en textiel en bouwt daarmee een gelaagd, spannend beeld op. Een onvolledig beeld ook. Want zij verstoort het schoonheidsideaal van jong, mooi en slank door het beeld met stof te manipuleren en zo de imperfecties aan het zicht te onttrekken.

Liesbeth_Brouwer_portret
Werk van Liesbeth Brouwer

Diana Lepelaar

Het werk van Diana Lepelaar is letterlijk ‘gelaagde schoonheid’. Het doet denken aan bodemlagen, die verwijzen naar een geologisch verleden. Het gebruik van pleister, cement, zand, klei en verf versterkt de indruk van ondoordringbare aardkorsten, die hun geheim niet prijs geven en door hun gelaagdheid een bijzondere schoonheid krijgen.

100% aarde van Diana Lepelaar
100% aarde van Diana Lepelaar

 

Voor toelichting op het geëxposeerde werk is Liesbeth Brouwer aanwezig op 29 augustus en 12, 28 en 29 september.
Meer werk van Liesbeth Brouwer en Diana Lepelaar vindt u op de websites van de kunstenaars:

» www.liesbethbrouwer.nl
» www.dianalepelaar.nl

» Poster ‘Gelaagde Schoonheid’