Serendib

25 juni t/m 7 augustus 2011

Expositie van Ans Repkes en Jan Willms

De expositie bestaat uit schilderijen, tekeningen, objecten en installaties van de Limburgse kunstenaars Ans Repkes en Jan Willms.

Serendib - Ans Repkes

Ans Repkes

“Vanuit een betrokkenheid met de mensen en de wereld zoek ik naar een weg om hieraan uitdrukking te geven. De inhoud heeft vaak een diepere betekenis, en ik hoop hiermee de beschouwer te beroeren.

In de uitvoering van mijn werk maak ik zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke en gebruikte materialen, zoals textiel, hout papier etc. De werken zijn 2- of 3-dimensionaal.”

Jan Willms

De laatste jaren heeft Jan Willms zich expliciet verdiept in het gebruik van kleuren en ritme, basale elementen in de beeldende kunst. Het gaat hierbij om de werking van enerzijds zeer geringe nuances in het gebruik van kleur, anderzijds om de contrastwerking. Dit heeft geleid tot een aantal abstracte werken in pastelkrijt op papier, en acrylverf op doek.

Jan_Willms_kunstwerk

De laatste ontwikkelingen laten werken zien in textiel en weefstructuren. De eenvoudige, ritmische vormgeving, samen met het kleurgebruik geeft een ingetogen totaalbeeld.

» Website Jan Willms

» Poster ‘Serendib’

› Bekijk nog meer kunstwerken