Dromen met Saskia

4 mei t/m 16 juni 2013

Saskia Weishut-Snapper

Tijdens de expositie ‘Dromen met Saskia’ worden haar peintisseries getoond.

Een wandeling in een oud dorpje, het silhouet van een rijzige man, een bergpad dat in het niets verdwijnt, barokke klanken of zwierige art deco…

Saskia Weishut-Snapper houdt van schoonheid en de aangename dingen in het leven. Ze droomt graag weg in een blije, mooie wereld zonder de dreiging van de dagelijkse werkelijkheid. Ze geeft die wereld gestalte in haar peintisseries (peinture en tapisserie). Schilderijen van textiel, kleurrijk, romantisch, levendig en een lust om naar te kijken.

A toi! - Saskia Weishut-Snapper
A toi! – Saskia Weishut-Snapper

Saskia komt uit een artistiek nest. Van jongs af aan tekent ze veel en in 1970 ontdekt ze dat textiel haar medium is. In de loop der jaren bouwt ze een enorme materiaalkennis en -beheersing op. Ze ontdekt de vele mogelijkheden van tyvek, een kunststof die door verhitting van vorm verandert. Dit proces is niet controleerbaar, het materiaal reageert zoals het wil.

Saskia durft dit toeval in haar werk toe te laten. Ze gebruikt stoffen en garens om een krachtig beeld neer te zetten. De textiele vormen roepen associaties op met gebouwen, landschappen, dorpen en steden. Toevoeging van foto’s en teksten geven haar werk een relationeel en verhalend karakter. Maar ze vertelt nooit het hele verhaal. Saskia geeft ons met haar schilderijen de ruimte om weg te dromen en te fantaseren. Ze wil ons afleiden van al het negatieve dat ononderbroken op ons afkomt en ons binnenvoeren in een blije, warme wereld.

Wandelen met jou
Wandelen met jou

Fougue/passie
Fougue/passie

Stolpersteine
Stolpersteine

Saskia is op 8 en 22 mei en 5 en 16 juni aanwezig in het Wevershuis voor toelichting op haar werk.

Meer werk van Saskia Weishut-Snapper vindt u op » www.saskia.weishut.com

» Poster ‘Dromen met Saskia’