Schilderen met vilt

18 mei t/m 22 juni 2008

Ellen Fortuin: ‘Schilderen met vilt’ en Kunstgroep Zootext, met o.a. Annelies de Graaf, ‘skelet’, ruimtelijke textiele objecten.

Het Leids Wevershuis is het jongste en kleinste van alle Leidse musea, in een gewoon huis aan een gewone straat, de Middelstegracht 143, achter de parkeergarage aan de Hooigracht. Je kunt er ook gewoon binnenlopen zonder te betalen, maar daarna houdt het gewone wel op.

Je stapt 100 jaar terug in de tijd, toen hier nog een arbeider van de grofsmederij met vrouw en 5 kinderen woonde. Sindsdien is er weinig aan het huis veranderd. Vrouwen weven er weer textiel op een origineel weefgetouw en exposities tonen wat je allemaal kan doen met wol en linnen.

Schilderen met wol Schilderen met wol

Kleurenpracht

Kom kijken wat Ellen Fortuin ‘schildert’ met wol. Laag voor laag brengt zij vorm en kleur aan en kleeft deze door middel van vilten aan het ‘doek’. In deze nieuwe lente geeft zij een vrolijke kleurenpracht aan het sobere Wevershuis-interieur.

Onder de dakpannen op zolder, waar eens de kinderen sliepen, is een fantasierijke verzameling op skeletten geïnspireerde objecten van papier, textiel en vilt te vinden, gemaakt door de textielgroep Zootext o.l.v. Annelies de Graaf.

Kinderen verven vilt

Op 31 mei, 1 en 15 juni laat Dineke de With zien hoe je wol in de schitterendste kleuren kunt verven. Kinderen kunnen op de woensdagmiddagen 21 mei en 4 juni zelf met vilt aan de gang.

» Poster ‘Schilderen met wol’

In de pers

› Leids Nieuwsblad – vrijdag 16 mei 2008