Zweefsels

22 oktober t/m 4 december 2011

Door Weefkring Leyds Laeken

Zweefsel 'Hugh Lace' - door ArdieTot 4 december exposeert onze ‘eigen’ weefkring in het Wevershuis.

Tegelijkertijd vindt u onder hetzelfde dak de expositie ‘Los van de binding’ van Jefke van Iterson.


De weefkring heeft besloten om in het Wevershuis eens eigen werk te exposeren. In plaats van al het mooie werk van de laatste tijd uit de kast of van de muur te halen, wilden de wevers toch liever werk met een thema. Werk dat een gezamenlijke, bindende factor heeft.

Zweefsel 'Hugh Lace' - door Ardie

Al heel snel werd een thema bedacht: ‘Zweefsels’. Maar wat is nu eigenlijk een zweefsel? Is het een weefsel dat zweeft? Of een weefsel dat zwevende dingen verbeeldt? Of misschien een zweverig weefsel?

Ieder voor zich heeft bedacht wat voor haar onder de noemer ‘Zweefsel’ valt en een manier gezocht om daar vorm aan te geven. Soms leidde de techniek tot een vorm en in andere gevallen was de vorm uitgangspunt voor het gebruik van een bepaalde techniek.

Ook het te gebruiken materiaal speelde natuurlijk een rol. Er is gebruik gemaakt van koperdraad, houten stokjes, repen stof, maar ook fijne garens, kleurig werk maar ook subtiel kleurgebruik.

Zweefsel 1 - door Marja

Een mooi weefsel bedenken is het begin, een mooi weefsel maken een fijne, en vaak uitdagende klus, wat het afmaakt is de presentatie. Dat is vaak niet het minste werk en ook hier weer de uitdaging om het weefsel tot zijn recht te laten komen in de bijzondere locatie die het Wevershuis biedt.

» Poster ‘Jefke Iterson & Leyds Laeken’