Binding – van Quatrain

2 augustus t/m 7 september 2014

Tijdens deze expositie konden bezoekers ontdekken hoe spannend het effect kan zijn door te werken met vele oude technieken en materialen. Wie dacht dat de termen haken, breien en borduren ‘suf en oubollig’ zijn, kon deze expositie ook niet missen.

Quatrain_binding_01 Quatrain_binding_02 Quatrain_binding_03

Quatrain wordt gevormd door:

  • Quatrain_binding_04Julieanne Long
  • Sheila Dainow
  • Anita Bruce
  • Willeke Klaassen

Zij werken met natuurlijk, hergebruikt en ongebruikelijk materiaal, en vormen op een innovatieve manier hun unieke kunstwerken. Dat doen ze met oude technieken zoals borduren, haken en breien, maar ook met printen en constructieve technieken.

Alle vier hebben ze in 2008 hun Bachelor of Art in Embroidered Textiles afgerond in Londen. Daarna opleiding hebben ze Quatrain opgericht om samen te exposeren en elkaar te inspireren.

Julieanne Long

Natuurlijke vormen, planten, zaden, fossielen en bomen staan in het middelpunt van Julieannes werk. Ecologie en hergebruik hebben haar belangstelling, en vaak zijn concrete elementen hiervan terug te vinden in haar werk. Ook verwerkt Julieanne materiaal van planten uit haar eigen tuin.

Julieanne_Long_01 Julieanne_Long_02

Haar werk varieert in grootte van het monumentale tot het piepkleine. Julieanne gebruikt technieken uit het mandvlechten, maar ook weven en naaldkant.

Sheila Dainow

Sheila is steeds weer gefascineerd door de oneindige mogelijkheden van borduren. Ze heeft lang het schilderen bestudeerd en uitgeoefend voordat ze met een variëteit aan steken aan de gang ging en is zich bewust van de vele overeenkomsten tussen schilderen en borduren. Sheila is later in haar carrière bezig gegaan met textiel en is geïnteresseerd in de manier waarop stoffen en steken ideeën en concepten kunnen weergeven.

Sheila_Dainow_01 Sheila_Dainow_02

Sheila is een verhalenverteller die print, steken en stoffen als bouwstenen van een verhaal gebruikt.

Anita Bruce

Anita_Bruce_02Met een achtergrond in biologie en textielkunst onderzoekt Anita de grenzen tussen kunst en wetenschap, speciaal gericht op milieuveranderingen en de impact daarvan op de biodiversiteit. Ze maakt gecompliceerde beeldhouwwerkjes van fijn koperdaad, waarmee ze de structuur en techniek van het breien onderzoekt. Hiermee daagt ze de kijker uit elk vooroordeel over dit proces en het materiaal los te laten.

Anita_Bruce_01

Willeke Klaassen

Willeke_Klaassen_02Willeke Klaassen is een kunstenaar die gefascineerd is door de invloed van de tijd. Zij ziet schoonheid in de textuur van een verweerd oppervlak of lichaam, het patina van leeftijd. Ook het ongewone in mensen komt in Willekes werk naar voren, in de vorm van poppen en mensfiguren. Door het bewerken van eigen stoffen met verschillende technieken in bijvoorbeeld vilt, zijde, maar ook plastic, geeft ze deze texturen vorm in haar werk.

Willeke gebruikt textiel als haar voornaamste medium en maakt twee- en driedimensionale objecten. Ook maakt zij textiele sieraden en accessoires.

Willeke_Klaassen_01

Meer informatie vindt u op de » website van Quatrain.

» Poster Binding