De Uitdaging

13 augustus t/m 18 september 2011

Door quiltgroep De Kameleon

Op de zolder van Het Wevershuis te zien. De groepsleden startten met een stapel stoffen die voor iedereen hetzelfde was en ieder maakte er een quilt van, naar eigen ontwerp of patroon.

Bijna een jaar later presenteerden de leden de quilts aan elkaar zonder er tussentijds over te praten of aan elkaar te laten zien. Heel verrassend om te zien hoe men met dezelfde stoffen totaal verschillende quilts heeft gemaakt.

DeUitdaging_01 DeUitdaging_Maat_houden DeUitdaging_02 DeUitdaging_03

De leden van de quiltgroep werken ieder aan een eigen project en komen 1 ochtend per maand bij elkaar o.l.v. Sophia van Tongeren bij LTC-Leiden. Ze praten, adviseren en denken met elkaar mee over ieders werk, heel leerzaam. Interactie en betrokkenheid bij elkaars werk vinden ze belangrijk.

De quilts zijn gemaakt door Liesbeth van der Luyt, Ine Kipping, Lida Toonen, Annelous Brokking, Hennie de Graaf, Mady van Heugten, Sara Koenen, Paula Pluijms, Greet Rijnsburger, Aafke Udo de Haes, Yvonne van Duivenboden en Saskia van der Top.