Vergankelijkheid – expositie door Fred Rohde

1 februari t/m 15 maart 2014

Op zaterdag 1 februari opent het Wevershuis het seizoen met de expositie ‘Vergankelijkheid’. In deze bijzondere tentoonstelling kunt u kennismaken met de fotografie, deels lomografie, van Leidenaar Fred Rohde. De opening van deze tentoonstelling werd verricht door Dirk Ketting (NVF/World Press Photo).

FredRohde_Face_1_Face_2_Face_3

Fred Rohdes fotografie is deels documentair. Ze bestaat o.a. uit een enorme collectie dia’s van mensen met tatoeages, kleurenfoto’s gemaakt in Japan en in de streek Maramures in Noord-Roemenië, zwart-wit foto’s gemaakt met de Lomo-camera in het Hongaarse dorp Tallya, de zwart-wit serie ‘Molly in the Neverlands’ over kunstenares Molly Ackerman en de zwart-wit serie Stadtpark Bochum.

Een ander deel van Fred Rohdes fotografie is experimenteel. De serie‘Shadows of Transparant Tranquility’, is ontstaan op een straathoek in Roemenië. De serie ‘Twins’ en ‘Faces’ ontstaan in het dorp Tallya in Hongarije is deels geprint op transparant papier. In de series ‘Photochemical Happenings’ werken fotochemicaliën in op het fotopapier wat het effect geeft van zeer oude, door de tand des tijd aangetaste, foto’s.

FredRohde_Venice_Shadowman

Naast de fotoseries zijn er diverse prachtige installaties. Door de foto’s af te drukken op grote transparanten en deze tegen de ramen te bevestigen met tegenlicht, krijgen Rohdes foto’s een andere dimensie.

Uniek tijdens deze tentoonstelling is dat onder de trap een analoge doka ingericht is.

FredRohde_Walking

Copyright

Wij willen u er met nadruk op wijzen dat de foto’s op deze pagina onder het copyright van Fred Rohde vallen. Het overnemen of publiceren van zijn werk zonder zijn toestemming is daarmee verboden. Dit geldt ook voor persoonlijke blogs en websites zonder commercieel belang. Neem hier gerust contact over op met Fred.

Meer informatie over het werk, biografie, copyright en contact met Fred Rohde vindt u op zijn website:

» Website Fred Rohde

» Poster expositie Fred Rohde

In beeld

» Foto’s opening gemaakt door fotograaf Harry Otto

In de pers

› Leids Nieuwsblad – woensdag 29 januari 2013