Beeldend Geweven

13 april t/m 11 mei 2008

Bollen - door Ank HazelhoffExpositie van Ank Hazelhoff

Een groter contrast is niet denkbaar. Cornelis Jansz. die in 1561 zijn wekelijkse 23 meter recht-toe-recht-aan linnen weefde in het Leids Wevershuis en Ank Hazelhoff die er gedurende een kleine maand haar Textile Art exposeert. De overeenkomst is dat beiden hun dagen slijten achter het weefgetouw.


 

De kunstwerken van Ank beginnen hun leven als plat weefsel. Door de toepassing van koperdraad (in schering en inslag) én haar fabelachtige gebruik van weeftechnieken, komt er daarna letterlijk een dimensie bij. De ‘geboetseerde’ vormen die ontstaan, zijn direct te danken aan de geweven keperlijnen.

Naast een imponerend kleurgebruik speelt de gloed van de diverse soorten koperdraad een boeiend spel met de nieuw ontstane vorm.

Door gebruik te maken van koperdraad, zijn de weefsels van het platte vlak tot 2- of 3-dimensionale objecten gevormd. Ook het door Textiel Plus genomineerde werkstuk wordt hier tentoongesteld. Zondag 13, 20, 27 april en 11 mei is de kunstenares aanwezig. Zondag 20 en 27 april geeft zij een presentatie over haar werk.

» Poster ‘Beeldend Geweven’

In de pers

› Leids Nieuwsblad – vrijdag 11 april 2008