Nuttig Handwerk!

11 maart t/m 6 april 2008

Nuttig_Handwerk_04In het Leids Wevershuis vindt de expositie ‘Nuttig Handwerk!’ plaats. Rond het thema Pasen is veel bijzonder frivolitéwerk (knoopkant) te zien en wordt bijna dagelijks een demonstratie gegeven. Oude tijden, toen handwerken voor de meeste vrouwen en meisjes nog tot hun dagelijkse bezigheden behoorde, komen tot leven in demonstraties en lezingen.

Onderwerpen die aan bod komen, zijn guimpen, haken, breien, borduren, naaien en verstellen. Kom kijken naar de eerste elektrische naaimachine, en de grootste merklap allertijden uit 1912.

Demonstraties

Heel speciaal zijn ook de demonstraties ‘Goudborduren’ die Ulrike Mullners elke donderdag geeft. Ze kan je alles kan laten zien en vertellen over het maken en restaureren van de kostbaarste kledij, zoals die vroeger en nu nog wel door adel en geestelijkheid bij hoogtijdagen werd en wordt gedragen.

Voor kinderen

Nuttig_Handwerk_08In ‘Werk aan de Winkel’ van Gretha de Vries leren kinderen nog steeds veel van deze technieken, gestoken in een modern jasje. U krijgt te zien tot wat voor fascinerende werkstukken 15 jaar ‘Werk aan de Winkel’ heeft geleid. Lous de Rooy geeft een lezing over de geschiedenis van het handwerken.

» Poster ‘Nuttig Handwerk!’

In de pers

› Leids Nieuwsblad – vrijdag 7 maart 2008

Foto’s

› Bekijk nog meer foto’s van deze expositie en workshops, gemaakt door Adinda Slingerland