Het meisje in jezelf

Het meisje in jezelf

Kleding ontworpen, gevilt en gerealiseerd door Innan König-Wever:

“Ik ben in 2013 in aanraking gekomen met vilt. Door ziekte had ik een leven met paarden moeten loslaten en met vilt kwam er letterlijk weer kleur en veel mogelijkheden  terug. Mijn eerste lessen waren o.a van Sarah Lechner, Charity, Harm van Hawar en Heike Reul. Daarna ben ik naar de afdeling mode en textiel gegaan van het Centrum van Beeldende Kunst in Groningen. Daar ging een wereld open. Freemotion en vilt, zeefdruk, monoprint, sjabloneren, indigo, verven en schilderen, shibori, boro, solubels enz. enz. Heerlijk, dit alles geeft mij de mogelijkheid om met vilt en zijde als uitgangspunt mijzelf te uitten. Dit in de vorm van draagbare kunst en accessoires.  Centraal staat voor mij daarbij Vrouwelijkheid, het meisje in jezelf en de kunst van het trouw blijven aan haar. Het meisje brengt mij in contact met mijn eigen diepere gevoel. Dat geeft mij rust, kracht, richting en blijdschap. Tegenwoordig heb ik ook een plek in de oude dierentuin in Emmen, waar de gemeente kunst , cultuur en innovatie  samenbrengt. Ik heb daar werk,-verkoop en expositie ruimte en kan daar workshops geven. Ook geef ik graag gasten deze mogelijkheden. Dit om zoveel mogelijk textielvormen samen te brengen.”

Werk van Innan König-Wever:

 

Aan deze expositie hebben ook Corinne Rozental-Roskam en Karin Koudenburg meegewerkt. Zij ondersteunen de expositie met hun sieraden.

Corinne Rozental-Roskam:

Kleurige landschapjes
Als een regen van kleur die op je neerdaalt.
De uitbarsting van kleuren zijn mijn kleurrijke herinneringen: een dak in de Provence, sneeuw op een struik, het blauw van de lucht, of een roodborstje in de tuin. Elke kleur wordt een borduursel en samen met andere kleuren vormen zij een landschap waarin men eindeloos kan ronddwalen.
Deze landschappen van kleur zijn een versiering voor handen, kleding, haren of de oren van de draagster.

Kleine tuintjes
Er groeien bloemen, kruiden, bladeren en zaden in mijn kleine stukjes kunstmatige natuur. Zij wegen niets, gemaakt van textiel, kant, oude bloemversieringen, die samengevoegd de kleine tuintjes vormen.
In haar, kleding, aan oren of handen, verfraait elk klein universum degene die het draagt en trekt het de aandacht van degene wier oog er op valt.

Werk van Corinne Rozental-Roskam:

Werk van Karin Koudenburg:

 

Deze expositie is te zien van 18 november 2017 tot en met 14 januari 2018.

Poster
Vindt u het leuk om uw stadsgenoten attent te maken op de expositie “Het meisje in jezelf”? Download de poster en hang hem, bijvoorbeeld, voor uw raam. Alvast bedankt!