Zomerzotheid

21 juni t/m 27 juli 2014

Twaalf vrouwen van Kunstgroep Avalon en Textielgroep Treffend Textiel uit Alphen aan den Rijn ontmoette elkaar deze zomer in Museum Het Leids Wevershuis. Het thema Zomerzotheid gaf alle ruimte aan de kunstenaars zich uit te leven in vrolijk, kleurig en zomers werk.

Kunstgroep Avalon

Avalon is opgericht in 2007. Deze internationale groep vrouwen heeft zich verenigd om samen als beeldend kunstenaars naar buiten te treden. Zij inspireren elkaar, maar werken in een eigen stijl met verschillende materialen: acrylverf, pastelkrijt, gemengde technieken, keramiek, overlay glas en mozaïek. 5 van hen doen mee aan deze gevarieerde expositie:

 • Cissy Burger
 • Felicity Dalman
 • Ina Wijnberg
 • Ingelise Bijsterveld
 • Marjan de Vries
Avalon_zomerzotheid_collage
Collage – Zomerzotheid

 

Textielgroep Treffend Textiel

Treffend Textiel is opgericht in 2008 en bestaat uit 7 vrouwen met een gezamenlijk gedeelde liefde voor textiel. Zij schilderen op katoen en zijde, borduren machinaal en met de hand, maken viltwerk, voegen materialen toe zoals papier, keramiek, hout, kralen en vezels. Hun individuele stijlen verrijken elkaar zonder dat de oorspronkelijkheid verloren gaat.

De deelnemende vrouwen van Treffend Textiel zijn:

 • Amelien den Boer
 • Anneke Hoogendoorn
 • Elly Nederpeld
 • Ida van Bostelen
 • Marie-Louise Braamhorst
 • Marina de Mol
 • Willemien Moerman

Meer informatie vindt u op de websites:

» Website Kunstgroep Avalon
» Website Treffend Textiel

» Poster Zomerzotheid