3x passie verwerkt

27 oktober t/m 9 december 2012

Een expositie van 3 vrouwen die elkaar gevonden hebben in hun gemeenschappelijke passie: het werken met textiel. De oorsprong is het maken van artquilts, maar Marion ten Broeke, Henriët Bovenkerk en Marjo van der Leeuw gaan ieder zo hun eigen weg.

3x passie verwerkt

Kunstenaars

Marion ten Broeke exposeert art quilts die ontstaan vanuit haar reactie op ingrijpende gebeurtenissen in het leven. Haar innerlijke proces van beleving en verwerking stuurt het creatieve proces. Niet verwonderlijk dus dat haar quilts zowel kleurrijk en helder als rustig en ingetogen zijn. Marion gebruikt diverse garens en stoffen, die zij zelf verft.

Henriët Bovenkerk maakte speciaal voor deze expositie 50 tassen van gebruikte spijkerbroeken. Een eigenwijze opvatting van design en groot vakmanschap maken elke tas uniek. Hergebruik van materialen staat bij dit project centraal. De tassen worden tijdens de tentoonstelling verkocht, waarbij een gedeelte van de opbrengst naar Novib gaat.

Marjo van der Leeuw is gefascineerd door dieren. Zij fotografeert hen in hun natuurlijke omgeving en brengt dit beeld over op canvasdoek. Daarna zij versterkt zij de eigenheid van het dier door bewerking met stof, handgeschept papier, vilt en verf.

Meer werk vindt u op de websites:
» www.mariontenbroeke.nl
» www.henrietbovenkerk.nl
» marjotextiel.blogspot.nl

In de pers

› Leids Nieuwsblad – Zaterdag 20 oktober 2012

» Poster ‘3x passie verwerkt