En de verbeelding sprak

7 mei t/m 19 juni 2011

Door Textielgroep TEXT88

Een expositie van textielkunst over het Wevershuis in het Wevershuis.

De leden van textielgroep TEXT88 brachten afgelopen herfst een bezoek aan het Wevershuis en zagen de tot de verbeelding sprekende elementen. Een versleten bedstee, een tochtige zolder, een donkere kelder, een petieterig plaatsje, verweerde tegels, verdwaalde kranten, beschimmelde muren…, alles is voedsel voor fantasieën en verhalen.

TEXT88 heeft een textiele vertaling gemaakt van de geschiedenis van het Wevershuis en haar bewoners.

Weven om te Leven - Coco Bouwmeester

Inspiratie en creatie op één locatie

TEXT88 - Margot BekkerTextielgroep TEXT88 bestaat uit 12 vrouwen die eenmaal per maand onder leiding van Merion Tameling bij elkaar komen. De leden van de groep werken individueel, de voortgang van het werk wordt gezamenlijk geëvalueerd. Soms zet men een project op, waarbij iedereen hetzelfde thema verkent en naar een expositie toewerkt. Zo is ook deze tentoonstelling in het Wevershuis ontstaan.

De leden van de groep, die al sinds 1988 bestaat, hebben ieder hun eigen deskundigheid en voorkeur in het gebruik van materiaal en technieken. Het resultaat is een kleurrijke en gevarieerde expositie van textielkunst.

In de weekends is één van de exposanten aanwezig voor tekst en uitleg.

TEXT88 bestaat uit Henny Arkesteijn, Ans Beers, Margot Bekker, Marianne Bezemer, Amelien den Boer, Marlies Bol, Ida van Bostelen, Coco Bouwmeester, Anneke Hoogendoorn, Janny van der Linden, Marina de Mol, Irene Roos. Docente Merion Tameling begeleidt de groep sinds de oprichting in 1988.

› Bekijk nog meer kunstwerken van deze expositie

» Poster ‘En de verbeelding sprak’

In de pers

› Leids Nieuwsblad – woensdag 11 mei 2011
› Witte Weekblad – woensdag 18 mei 2011