Verpakking

19 april t/m 17 mei 2009

De groep SteekPlus ‘pakt in en uit’ met een tentoonstelling van het nieuwste handwerk.

Bloemetjesgordijn - door Lia MeiborgDe kunstenaars werken laag over laag en borduren zowel machinaal als handmatig. Ook worden andere materialen gebruikt, zoals hout, verf of papier. Op de tentoonstelling ‘Verpakking’ in het Wevershuis is dat duidelijk te zien. Verpakkingsmateriaal wordt gebruikt in en om allerlei textiel. En allerlei soorten textiele vormen worden gebruikt om materialen te verpakken.

In de weekenden is bijna altijd iemand aanwezig om het één en ander te vertellen en/of te laten zien. De diversiteit van het getoonde werk is zo groot, dat het een zeer interessant beeld geeft van wat er allemaal met textiel mogelijk is.

Demonstraties

Leden van SteekPlus geven elk weekend demonstraties van de toegepaste technieken.

  • zaterdag 25 april: Annelies de Graaf
  • zondag 26 april: Maria Verboom
  • zaterdag 2 mei: Marijke Bongers
  • zondag 3 mei: Henny Pols/Toos Huisman
  • vrijdag 8 mei: Geeske Drogenbroek
  • zaterdag 9 mei: Mariet Rankenberg
  • vrijdag 15 mei: Joke Hardenbol
  • zaterdag 16 mei: Lia Meiborg

» Poster ‘Verpakking’

Over SteekPlus

SteekPlus is een groep vrouwen uit heel Nederland die elkaar minstens 2x per jaar treffen om de laatste handwerknieuwtjes en -weetjes uit te wisselen. Ook worden afspraken gemaakt over onderwerpen en mogelijke tentoonstellingen. Dit alles met het doel om de kwaliteit van het handwerken in het algemeen, maar ook voor zichzelf, op een hoger niveau te krijgen. Vaak wordt er geëxposeerd in groepsverband, omdat deze vorm van kunst zeer arbeidsintensief is.

In de pers

› Leids Nieuwsblad – vrijdag 17 april 2009