Wollige zeeverhalen

Ellen_Fortuin_WeerspiegelingZaterdag 20 juni t/m zondag 2 augustus 2015

Wollige zeeverhalen, verteld in vilt.

De zee, het water en het leven rond, op en onder water staan centraal in deze tentoonstelling vol kleur.

Ellen Fortuin

Inge Evers heeft Ellen Fortuin enthousiast gemaakt voor het maken van vilt. Na wat jaren geschilderd te hebben, wilde zij graag schilderen op een andere manier. Schilderen met wol. Haar eerste expositie was in het Leids Wevershuis in 2008, daarna volgden diverse exposities in Nederland en Frankrijk. Vorig jaar in Hippolytushoeve.

Haar werk is abstract en figuratief. Ellen heeft diverse cursussen gevolgd op het gebied van textiel, maar vilt blijft haar het meest boeien.

Nora van Klingeren

Nora_van_Klingeren_Naar_een_veilige_haven_webNora is opgeleid tot architect. Na vele jaren begon het werken met de handen te kriebelen. Na keramiek en lassen heeft ze haar draai gevonden in textiel en meer specifiek in vilt en zijde. In de afgelopen jaren op textiel vlak aangevuld door diverse trainingen bij o.a. Gil de Vloo, die dit voorjaar nog exposeerde in het Wevershuis.

Nora is autodidact op textielgebied, maar neemt natuurlijk wel de bagage van haar architectuuropleiding mee.

Visserstruien

Visserstrui. Patroon: Stella Ruhe. Uitvoering: breicafé Hazerswoude

In aansluiting op het thema worden op zolder diverse visserstruien geëxposeerd. Stella Ruhe deed historisch onderzoek naar deze truien, die van plaats tot plaats verschillen, en stelde er een boek over samen.

De breipatronen leverde ze erbij en leden van het breicafé in Hazerswoude-dorp hebben een aantal weer opnieuw uitgevoerd.

 

 

 

Borstrok

Borstrok, gereconstrueerd door Geeske KrusemanHistorisch kleermaker Geeske Kruseman levert een waardevolle aanvulling met een met meekrap geverfde borstrok, die vroeger ook onderdeel waren van de traditionele visserskleding.

Het is een model uit de 17e eeuw.

Poster

Wilt u ons helpen deze tentoonstelling onder de aandacht te brengen? Print dan deze poster uit en hang hem op. Alvast bedankt!