Geweven thema’s en structuren

strandstructuur13 maart t/m 25 april 2010

In ‘Geweven thema’s en structuren’ is weefwerk te zien dat gemaakt is op basis van aangereikte thema’s, zoals ‘Sporen’ en thema’s van eerdere textielfestivals. Daarnaast is er weefwerk met structuren te zien. Het merendeel van het werk hangt aan de wand; een kleiner deel bestaat uit objecten.

Riek Bruggink-te Voortwis gebruikt de weeftechniek om haar ideeën vorm te geven. Ze vindt het een uitdaging om binnen de grenzen en de beperkingen van deze techniek te werken en toch steeds nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

Experimenteren

Ze heeft zich altijd al bezig gehouden met textiele werkvormen. Ongeveer 35 jaar geleden volgde Riek een basiscursus van een jaar en daarna enkele korte cursussen. Ze heeft enkele onderwijsaktes behaald op dit terrein.

Door te experimenteren en veel proefweefsels te maken, werkt ze aan haar persoonlijke ontwikkeling op weefgebied.

Bijzondere inslag

De weefsels zijn geweven op een weefgetouw. De ‘schering’ (de draden die je opzet voor je kunt weven) bestaat meestal uit garens, soms uit koperdraad. De ‘inslag’ kan bestaan uit allerlei materialen, zoals:

  • garens
  • papierstroken
  • in stroken geknipte foto’s
  • koperdraad
  • spiegelglas
  • natuurproducten
  • gipsverband

De afgelopen jaren heeft Riek ruim 25 keer geëxposeerd. Daarnaast exposeerde ze samen met anderen op landelijke en regionale textieltentoonstellingen.

Kijk voor meer informatie op » www.wevenriekbruggink.nl