Metamorfose van de zakdoek

21 oktober t/m 13 december 2009

Expositie door Textielgroep StiQS

Vierkant - Riny Smits (StiQS)Textielgroep StiQS is een groep quilters uit heel Nederland die de grenzen van het traditionele quilten verleggen. Een quilt hoeft bijvoorbeeld niet meer uit 3 lagen te bestaan.

Daarbij blijft textiel wel het belangrijkste, maar zeker niet het enige materiaal dat zij in hun werk gebruiken. Ook gebruiken ze plastic, tyvek, organza, foto’s, vilt en papier.

Dit jaar volgde de groep een masterclass bij Frans Megens. Zijn opdracht was: neem de zakdoek als uitgangspunt en onderzoek het op betekenissen en mogelijkheden. Dat leidde tot een stroom van nieuwe en zeer uiteenlopende ideeën. Laat u verrassen, ontroeren en inspireren door de kunstwerken van StiQs.

» Poster ‘Metamorfose van de zakdoek’

In de pers

› Leids Nieuwsblad – woensdag 11 november 2009