Van Verf tot Vilt/Weven

Celine Michel


Evenementgegevens

  • Datum:

Celine Michel is opgegroeid in Afrika waar haar ouders ontwikkelingswerk deden. Zodoende is zij al jong geïnspireerd door de Afrikaanse cultuur en maakt zij fraaie en kleurige portretten van Afrikaanse mensen.

Allereerst maakt zij een olieverfschilderij op basis van een foto. Daarna weeft ze het portret nog een keer over. Het weven heeft zij ook opgepakt op jonge leeftijd, geïnspireerd door Peruaanse kleden.

In haar portretten probeert Celine weer te geven wat zij mooi vindt. De kleurencombinaties in haar schilderijen geven haar het gevoel dat alles klopt. Het bezig zijn met verf en kwasten zorgt ervoor dat Celine alles om haar heen vergeet en extra creativiteit en helderheid ervaart.

Met haar werken hoopt zij andere mensen weer te inspireren. Sinds een paar jaar geleden heeft Celine ook de techniek van het naaldvilten opgepakt, ook daar komt het onderwerp Afrika vaak naar voren.

 

Van Verf tot Vilt/Weven

In deze wereld waar ik me soms dagelijks afvraag of ik het goede doe en om me heen alle alarmbellen rinkelen, weet ik een ding…..
Wat ik als klein kind al meekreeg omdat mijn ouders ontwikkelingswerk deden, eerst in Peru, later in Burkina Faso ….is dat ook deze landen niet vergeten moeten worden.
Ik ben een buitenbeentje, altijd al geweest, maar toch voelde ik me altijd welkom in het dorp Gorom Gorom in Burkina Faso.
In mijn portretten probeer ik weer te geven wat ik mooi vind. De kleurencombinaties in mijn  schilderijen geven mij een gevoel dat alles klopt. Het bezig zijn met verf en kwasten doet me alles om me heen vergeten. Hopelijk inspireer ik je met mijn werk en zeker, elke stap telt. Voor een positief bewustzijn van ons leven op aarde kan een klein gebaar al iets doen.

www.celineschilderingen.nl