Winterprogramma Museum Het Leids Wevershuis – Lezing Christianne Muusers


Evenementgegevens

  • Datum:

Van november 2019 tot en met februari 2020 vindt een serie lezingen plaats over de volkscultuur wat betreft eetgewoontes, architectuur en kleding. Deze lezingen worden georganiseerd door Sonja Cabalt. Daarnaast zijn er een aantal concerten van volksmuziek door de eeuwen heen. (Zie voor de overige concerten en lezingen de agenda.)

Aanvangstijd: 15:00

Graag reserveren via leidswevershuis@gmail.com.

Christianne Muusers

Culinair historica

Over de ontwikkeling in de keuken van de gewone man (met proeverij).

Van hutspot en bier

Wat stond er op tafel in het Wevershuis in Leiden? Waar deed je de boodschappen, hoe maakte je het eten klaar en wat dronk je erbij? Culinair historica Christianne Muusers vertelt over de ontwikkeling in de keuken van de gewone man in de vroeg-moderne tijd, met uitstapjes naar de rijkere keuken. En natuurlijk … hoe zit het met die hutspot? De presentatie sluit af met een proeverijtje van enkele gerechtjes

Christianne Muusers is neerlandica en culinair historica, gespecialiseerd in kookteksten van de Late Middeleeuwen tot in de negentiende eeuw. Zij publiceert online op haar website coquinaria.nl, en in diverse tijdschriften. Vorig najaar verscheen het boekje Het geheim van de keukenmeid, met recepten uit de rijke keuken van de achttiende eeuw. Eerder publiceerde zij over de culinaire collectie van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag.

 

Het winterprogramma wordt financieel mogelijk gemaakt door het Prins Bernard Cultuur Fonds en de Gemeente Leiden.