Meesterlijk!


Evenementgegevens

  • Datum:

Begin november 2021 startte in het Wevershuis in Leiden een masterclass met de titel ‘Van inspiratie uit vroeger naar een kunstwerk van nu.’ 12 cursisten verdiepten zich, onder leiding van kunstenaar Erna van Sambeek, in de geschiedenis van het Leids Wevershuis. Ze werden rondgeleid, snoven de sfeer op, luisterden naar verhalen en lazen over het zware leven en de armoede van de bewoners. Hun indrukken leidden tot veel ideeën en schetsen en uiteindelijk tot 12 textielkunstwerken die nu in het Wevershuis te zien zijn.

De variëteit in het getoonde werk is groot. Elke deelnemer heeft haar eigen inspiratie verbeeld en daarvoor haar eigen materialen en technieken gebruikt. Er is geprint, geverfd, geborduurd, op hout, stof en papier. Een klein intiem schilderij hangt naast een majestueus kamerscherm. Een stoer bedrukte lap stof contrasteert met een verfijnd viltwerk. Het Wevershuis zelf zorgt voor de verbinding van vroeger naar nu.

Deelnemende kunstenaars: Thea Zweie, Wiea van der Zwan, Eveline Timmermans, Anneke Spijker, Jacqueline van Rosmalen, Hetty Hilberts, Simone de Haan, Attiene Gobas, Janine Franssen, Sonja van Capel van Kessel, Christine Bruce, Coco Bouwmeester.


Poster

Vindt u het leuk om uw stadsgenoten attent te maken op de expositie “Meesterlijk!”? Download de poster en hang hem, bijvoorbeeld, voor uw raam. Alvast bedankt!