Onderweg

Miranda Vissers


Evenementgegevens

  • Datum:

Onderweg vind ik mijn inspiratie, in kleuren van de natuur om mij heen. Soms in de indrukwekkende landschappen die ik tijdens mijn reizen tegenkom. Maar vaak ook zijn structuren in het bos achter het huis of de bloemen in de tuin uitgangspunt voor werkstukken.

Onderweg vind ik ook mijn materialen. Schelpen tijdens wandelingen langs het strand, mooie takken of stenen die ik uit het buitenland meeneem. Maar ook prachtige stoffen, zoals tweed uit Schotland of kanten kleedjes uit Finland kom ik onderweg tegen. Vaak heb ik het materiaal gekregen van bedrijven of mensen die ik ontmoet, soms aangeschaft in een kringloopwinkel. De herkomst van het materiaal is een belangrijk onderdeel van mijn werk, ik probeer door hergebruik van materialen zo duurzaam mogelijk bezig te zijn.

De tentoonstelling Onderweg laat werk zien dat ontstaan is tijdens of na werkperiodes in het buitenland. Het zijn verschillende series werk die met elkaar gemeen hebben dat ze een natuurlijke uitstraling hebben en geïnspireerd zijn op het landschap waarin ik me op dat moment bevond. Zoals bijvoorbeeld een serie abstracte Schotse landschapjes van tweedstoffen, gehaakte bosbodems van diverse soorten garen.

Veel werkstukken kunnen worden uitgebreid als ik nieuw materiaal krijg of vind, ook zij zijn op die manier Onderweg.

 


Doe mee!

Om aandacht te vragen voor het belang van wilde bloemen voor onze vlinders en bijen, is Miranda Vissers een groot en groeiend kunstwerk van gehaakte bloemen aan het maken. Doe mee en maak ook gehaakte bloemen! Het resultaat is van 21 juni t/m 24 augustus 2025 te bewonderen in het Wevershuis.