Kralen tellen voor Serious Request

Je kunt bij ons kralen tellen voor het Glazen Huis. Kijk door de vensters van het Wevershuis en raad het aantal.

Op 1 oktober 2011 werd voor de 3e keer de feltunited dag gehouden. Via Facebook vroeg Yvette Cals vilt(st)ers een vilten kraal te sturen, waarmee ze een installatie wilde maken op het strand van Bloemendaal aan Zee. Vanuit de hele wereld werden kralen gestuurd.

kralen

Met hulp van onder anderen Corrie Koenen, onderwijzeres aan de Lucas van Leydenschool, werden de kralen aan een vilten draad geregen en op het strand tentoongesteld op 1 oktober 2011, de 3e wereld viltdag.

Omdat Leienaars op dat moment wel iets anders te doen hadden, zijn de kralen nu alsnog op de binnenplaats van het Leidse Wevershuis opgehangen. Tot eind januari 2012 kun je ze daar bewonderen… en tellen.